Bank żywności prowadzony jest w ramach POPŻ Podprogram 2017. Oto jakie efekty udało się osiągnąć w okresie realizacji współpracy do czerwca 2018 roku.

  1. W ramach POPŻ Podprogram 2017, który był realizowany w okresie sierpień 2017 – czerwiec 2018 współpracowaliśmy z Bankiem Żywności w Lublinie, mieszczącym się przy ul. Młyńskiej 18, 20-406 Lublin.
  2. Program był skierowany do osób potrzebujących, o niskich dochodach do których trafiły takie produkty jak:
    • makaron jajeczny 4,5 kg,
    • ryż biały 4 kg,
    • herbatniki 0,6 kg,
    • mleko UHT 7 l,
    • ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg,
    • groszek z marchewką 4 kg,
    • fasola biała 4 kg,
    • koncentrat pomidorowy 1,76 kg,
    • powidła śliwkowe 1,5 kg,
    • gulasz wieprzowy z warzywami 1,7 kg,
    • filet z makreli w oleju 1,7 kg,
    • szynka drobiowa 3 kg,
    • szynka wieprzowa 2,1 kg,
    • pasztet wieprzowy 0,64 kg,
    • cukier biały 4 kg,
    • olej rzepakowy 4 l,
    • kabanosy wieprzowe 0,36kg,
    • miód wielokwiatowy 0,4 kg.
  3. Za naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do 147 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.
  4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
    • 7,19372 ton żywności;
    • 419 paczek żywnościowych;
    • posiłków;
  5. W ramach Podprogramu 2017 nasi podopieczni korzystający z pomocy żywnościowej uczestniczyli w działaniach towarzyszących. W ramach tych działań uczestniczyliśmy łącznie w 2 warsztatach edukacyjnych, w których wzięły 15 osoby
  6. Rodzaje warsztatów:
    • Ekonomiczne – 1 spotkanie dla 15 uczestników
    • Kulinarne – 1 spotkanie dla 15 uczestników
Bank Żywności